Hallo mijn naam is Youri Baas, 14 jaar en ik zit in klas 3D. Voetbal is mijn grote passie. Ik begon met voetballen bij v.v. OVV in Oostvoorne. Na enige tijd ben ik gescout door iemand van v.v. Excelsior in Rotterdam. Ze wilden me daar graag zien voetballen. Inmiddels voetbal ik nu al weer voor het zesde jaar in de talentengroep van Excelsior. Vijf maal per week ga ik naar Excelsior, vier keer per week trainen en in het weekend een wedstrijd spelen.

Tijdens een trip naar Londen volgde een interland tegen Engeland. Hierbij het verslag:
Dag 1: De eerste dag moesten we in Zeist verzamelen op het trainingscomplex KNVB Campus. We hebben daar 1x getraind, dat was vooral op standaard situaties zoals corners en vrije trappen. We bleven daar vervolgens ook slapen.

Dag 2: We stonden vroeg op en begonnen met een ontbijt en pakten vervolgens de spullen om met de bus naar Schiphol te gaan om naar Engeland te vliegen. We kwamen om 14:00u aan in Engeland op het grote en mooie complex, ‘St George’s Park’ waar we ook gingen trainen en de dagen daarna ook zouden verblijven.

Dag 3: Rond 9:00u ontbijt en vervolgens studie. Er werd in de middag getraind, niet al te intensief maar vooral voor de voorbereiding voor de wedstrijd van morgen.

Dag 4 (wedstrijddag): Vandaag was de dag dat ik mijn debuut heb gemaakt voor het Nederlands Elftal, ik was toch wel een beetje zenuwachtig. Het was een hele mooie ervaring om voor je land uit te komen en het volkslied te zingen. Hier had ik altijd al van gedroomd.

Na de wedstrijd hadden we een hersteltraining en moest je in koud en warm water gaan zitten zodat je spieren goed konden herstellen van al de intensiviteit die je erin had gestoken de afgelopen dagen.

Dag 5: In de ochtend eerst even snel ontbijten en daarna de spullen pakken en terug naar Nederland.

 

Het was voor mij een hele mooie en leerzame ervaring en ik zal deze vijf dagen nooit vergeten.

Ik hoop over een paar jaar van deze mooie hobby mijn beroep te gaan maken. Onlangs ben ik ook uitgenodigd voor het Nederlandse selectieteam tot 14 jaar.

Groetjes,                                                                                                                                                       Youri Baas