Duits

Algemeen:
Waarom leren we eigenlijk Duits? Dat is een van de eerste vragen die nieuwe leerlingen stellen als ze op het Bahurim voor de eerste keer Duitse les krijgen.
 
Voor je werk bijvoorbeeld:
Duitsland is een van Nederlands belangrijkste handelspartners en heel wat bedrijven hebben hun moederbedrijf in Duitsland. Om goede zaken te doen zijn veel dingen belangrijk, klanten kunnen aanspreken in hun eigen taal is er daar één van!
 
Handig tijdens vakanties:
Niet alleen in Duitsland spreekt men Duits, maar ook in Zwitserland/ Oostenrijk en in b.v. Liechtenstein, het Noorden van Italië, het oosten van België en Luxemburg wordt Duits gesproken.
Inwoners van een land stellen het vaak erg op prijs wanneer jij (als vakantieganger) de taal van ‘hun’ land een beetje spreekt, vaak leer je op die manier ook veel meer mensen kennen en kun je interessante verhalen horen. En wie weet … houd je contact door elkaar te schrijven via e-mail, What’s app, Facebook en noem maar op.
 
Omdat het onze derde wereldtaal is:
Een kleine 100 miljoen Europeanen spreken Duits als moedertaal, dus de taal die zij als allereerste hebben geleerd thuis.
 
En je kent het tenslotte al een beetje:
Nederlands en Duits lijken veel op elkaar, qua woordenschat en zinsopbouw. Duits begrijpen we om die reden al een beetje, voordat we het ooit geleerd hebben. Kijk maar eens naar de volgende zinnen.
 
Hallo,
Meine Name ist Marlies und ich lerne Deutsch.
Kommst du auch einmal?
 
 
Methode
Bij Duits werken we met de methode Neue Kontakte. Dit is een leuke methode, want je kunt ook thuis op een speciale internetsite je Duits oefenen en toetsen voorbereiden. Bij het leren van een taal zijn vier dingen heel belangrijk: Lesen (lezen), Hören (luisteren), Schreiben (schrijven) en het allerbelangrijkste onderdeel is ‘Sprechen’ (spreken). Spreken doen we veel in het Duits, niet alleen de docent doet dit, maar jij ook. Dat lijkt eng, maar daar wen je snel aan en in december …. Kun jij je al voorstellen aan iemand in het Duits en kun je zelfs al vragen stellen aan die persoon, zodat je meer over diegene te weten komt! Zodat je kunt vragen:
 
‘Kennen wir einander?’
 Kennen wij elkaar?