Informatietechnologie (INFT)

Bij dit vak behandelen wij een groot aantal onderwerpen

ITSLEARNING
We starten het jaar met uitleg over Itslearning, onze elektronische leeromgeving. Hoe gebruik je deze het beste en welke mogelijkheden zijn er in het programma? Hoe bekijk je je huiswerk en je cijfers, hoe stuur je een docent of een leerling een mailtje?
APPS
Daarna leren wij jullie hoe je de verschillende apps en programma’s het beste kunt gebruiken om je te helpen bij het schoolwerk bijvoorbeeld woordjes leren op WRTS, dat kan met een app op je telefoon.

 
INFORMATIEVAARDIG
Op internet is heel veel informatie te vinden die jullie kan helpen met je schoolwerk, denk aan het voorbereiden van spreekbeurten of informatie zoeken voor werkstukken. Maar hoe weet je of deze informatie klopt en hoe moet je kiezen uit de miljoenen websites die er zijn. Wat is belangrijk? Wat is waar? Wie zegt wat? Bij informatievaardigheden leer je de zin van de onzin te onderscheiden.
SOCIAL MEDIA LES
Social media is het nieuwe lezen en schrijven.  Daarom is het goed om jullie deze “nieuwe” taal aan te leren. Jullie leren over privacy op internet, wat deel je wel en wat deel je niet,  wat is cyberpesten en wat kun je er tegen doen.

 
POWERPOINT EN WORD
De meesten van jullie kunnen al goed overweg met deze progamma’s. Wij leren je hoe je met deze programma’s mooie en goede werkstukken kunt maken of presentaties.
CREATIEF
Een stopmotion of andere filmpjes maken of je eigen huis ontwerpen. Het schooljaar sluiten wij af met een creatief deel. Jullie kunnen daarbij uit een aantal opdrachten kiezen die je naar je eigen inzicht kunt invullen, een mooie kans om te laten zien hoe creatief je bent.