Goede doel

Vrijdagochtend 29 juni zat leerling Linda Hermes uit klas 1A aan het begin van het vierde lesuur rustig te wachten tot de toets voor Engels uitgedeeld zou worden, waarvoor zij hard geleerd had. De schrik was daardoor extra groot, toen plotseling de deur van het lokaal openging en het hele hardloopteam met shirts en medailles om naar binnen toe kwam lopen met een grote cheque in hun handen.

Vanaf januari tot en met april 2018 heeft dit team ontzettend hard getraind om in april in Rotterdam de City Run en de kwart Marathon te kunnen lopen. Onder leiding van de LO docenten dhr. Van Hulten en dhr. Legemaate en met ondersteuning van de docenten dhr. De Vree en mevr. Van Loon is er tweewekelijks getraind en op de dag van de wedstrijd werd dit docententeam aangevuld met 
mevr. Groenendijk en mevr. Aantjes.  
Met zo’n groot team hardlopen is natuurlijk superleuk, soms ook hilarisch en gezond, maar uiteindelijk was er ook een doel waarvoor het team liep: “Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis”. Dit heeft alles te maken met werk dat Linda al doet; zij zet zich al lange tijd in om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar de zeldzame ziekte van moyamoya. 
Veel mensen zullen ongetwijfeld nog nooit van de ziekte van moyamoya gehoord hebben. 

Deze zeldzame, maar ook zeer heftige en progressieve ziekte komt voor bij kinderen en jong volwassenen en leidt tot TIA’s en beroertes. Er is meer onderzoek nodig om de vooruitzichten voor jonge patiënten met moyamoya te verbeteren. 
De cheque die het hardloopteam afgelopen vrijdag aan Linda heeft overhandigd, heeft een waarde van 1.250,00 euro. 

Ga terug