Laptop in de klas

 

Op Bahurim maken we veel gebruik van ICT. Onze docenten zijn bedreven in het maken van hun ideale mix tussen traditioneel lesgeven en gebruik maken van digitale hulpmiddelen (Blended Learning). Vandaar dat de behoefte naar een device, in ons geval de laptop, is gegroeid. We verwachten dat leerlingen vanaf klas 1 met een laptop naar school komen. U kunt deze zelf als ouder aanschaffen en meegeven, maar liever zien we dat u gebruik maakt van het schoolproject. Op die manier wordt de continuïteit van het onderwijsproces namelijk gewaarborgd. De laptops voldoen aan de eisen en kunnen bij problemen of schade direct worden omgeruild. Op die manier kan uw kind blijven deelnemen aan het onderwijsproces.
Als u een eigen device wil meegeven dan moet deze voldoen aan een aantal specifieke eisen:                        
-    Windows 7 of hoger of iOs
-    SSD schijf met een grootte van minimaal 128 GB
-    Maximaal 13 inch. schermdiagonaal
-    Batterijduur volgens opgave fabrikant van minimaal 6 uur
-    Netwerkadapter met 2,4 en 5 ghz ondersteuning                                                                      
Indien u zelf een laptop faciliteert aan uw kind, laat deze dan certificeren door onze school. Neem hiervoor contact op met dhr. Weeda (dlg.weeda@penta.nl).

Op school maken we gebruik van virtuele desktops. Een leerling kan via een softwareprogramma inloggen op zijn bureaublad van school. Zo heeft de leerling de beschikking over alle software die de school beschikbaar heeft. Inloggen op de virtuele desktop kan vanaf elke device (behalve chromebook) op elk moment vanaf elke plek waar een internetverbinding is. Binnen de virtuele desktop worden de gegevens en data beschermd. 

Meer informatie over laptop in de klas is te lezen op de website, de beschikbare presentaties en de online informatiebrief. Heeft u specifieke vragen over het project, de financiering of het gebruik neem dan gerust contact op met school of stuur een email naar dhr. Weeda (dlg.weeda@penta.nl).