Aanschaf

Als ik zelf een device wil aanschaffen, waar moet deze dan aan voldoen?
Om zo goed mogelijk mee te komen in het onderwijsproces vragen wij om een laptop (geen tablet) van zo’n 11 tot 13 inch, die draait onder Windows of iOs en die voorzien is van een SSD schrijf (minimaal 128GB) en zeker 6 uur batterijduur heeft bij normaal gebruik. Ook moet de draadloze adapter werkzaam zijn op ons netwerk. Als u ervoor kiest om zelf een device mee te geven laat deze dan door school certificeren door contact op te nemen met dhr. Weeda (dlg.weeda@penta.nl)
 
Welk van de twee devices die The Rent Company aanbiedt adviseert de school?
Beide zijn geschikt voor ons onderwijsproces. Het betreft vooral schermgrootte. Deze keuze is aan u en of de leerling. Denk aan meenemen in tas, onderweg, gebruik privé enz.
 
Met wie ga ik een overeenkomst aan als ik de laptop aanschaf (koop of huur)?
U gaat een overeenkomst aan met The Rent Company.
 
Wat is de uiterste datum waarop ik een laptop kan bestellen?
Deze datum verschilt per jaar, informatie hieronder wordt u toegezonden na inschrijving op onze school.
 
Wie is eigenaar van de laptop?
U bent als ouder eigenaar van de laptop.
 
Wat gebeurt er als de leerling tussentijds de school verlaat?
Dan kunt u ervoor kiezen het contract aan te houden. Mocht u dat niet willen dan vervalt het huurcontract met opzegtermijn van één maand. De borg van 50 euro wordt ingehouden ten behoeve van herplaatsing van de laptop.
 
Financieel kan ik de aanschaf van de laptop niet dragen, zijn er regelingen?
Ja, die zijn er. Neem hiervoor contact op met de school (dlg.weeda@penta.nl)
 
Ik heb redenen om geen laptop aan te schaffen of er zelf eentje mee te geven. Kan mijn zoon of dochter nu wel naar PENTA college CSG Bahûrim?
Jazeker, in dat geval hebben wij een aantal laptops beschikbaar uit onze oude laptopinventaris die de leerling aan het begin van de dag kan ophalen en aan het eind van de dag weer inlevert.
 
Ik ben zelf technisch genoeg om de laptop draaiende te houden en goed verzekerd, liever betaal ik dus niet voor onderhoud en service, kan dat?
De service die geboden wordt is zo uitgebreid dat we ons afvragen of je daar tegenop kan. Veel tijd wordt u bespaart vanwege de geboden service. Daarbij is de bijdrage van school bijna kostendekkend voor het service- en onderhoudgedeelte.