Sport in de spotlight

349022

Op Bahûrim zijn er leerlingen die erg goed presteren op sport gebied en uitblinken in hun sport. Regelmatig gaan ze naar grote wedstrijden, soms zelfs in het buitenland. Kijk eens op de sportpagina op deze website.

Youri Baas deed in december mee aan een dubbel interland met het Nederlands Elftal onder 15 jaar. Zijn verhaal is terug te lezen op zijn pagina.

Naast Youri waren er nog meer leerlingen succesvol op sportgebied aan het einde van 2017. Tessa Giele won een bronzen medaille op het NK zwemmen. Nora van Schie en Ninke Noordermeer werden eilandenkampioen bij het turnen. De B-groep twirlsters van Libertatis Primitiae werden Nederlands kampioen met daarin onze leerlingen Arianne, Anouk en Amber Bergman, Danique van Drunen, Puk van der Ende, Damia Kon en Amber van Liere en onze oud-leerlinge Amber de Man.

Joyce van Welie heeft op 2 september jl meegedaan aan een C-interland tegen Duitsland. Om daar aan mee te mogen doen moest ze bij de beste 2 zitten van de Nederlandse kampioenschappen te Amsterdam!

Ze vertelt er zelf wat over: Ik wist me direct te kwalificeren voor de interland omdat ik 2e werd met kogelstoten. De opening van de interland begon met het Nederlands Volkslied. Daarna begon de wedstrijd gelijk en hadden we allemaal een Nederlandse tenue aan. Ik werd 5e met kogelstoten individueel en we zijn met het Nederlands team kampioen geworden. Het was een leuke dag en ik ben een ervaring rijker!

Het team. In het midden, onderaan zit Joyce

Ga terug