Huiswerkuur en Studiebegeleidingsuur (HWU en SBU)


WIE: dhr. J. C. Barnhoorn, docent Nederlands en geschiedenis en staatsinrichting

WAT: coördinatie studiebegeleidings- en huiswerkuur en docent HWU

WAAR: in een lokaal van de vakdocent of een lokaal van een docent

WANNEER: het huiswerkuur wordt door diverse vakcollega’s op een vaste lesdag in het normale weekrooster van klas 1 en 2 gegeven.

Waarom: we willen je meer structuur, motivatie en ondersteuning geven als je die nodig hebt bij het maken en plannen van jouw huiswerk. Een van de hulpmiddelen voor jou is de 1blik-agenda (zie uitleg bij #HOE).

Daarnaast willen we je bij een aantal studiebegeleidingsuren helpen. Soms heb je behoefte aan extra uitleg over een bepaald vak. Dan is het SBU volgen een prima idee (zie uitleg bij #HOE).

Hoe: bij dit lesuur wordt er op diverse manieren gewerkt aan het verbeteren van het plannen en maken van het huiswerk.

# In elke 1blik-agenda staat een handleiding en is een voorbeeldsituatie beschreven. Wanneer ze de handleiding volgen, leren onze leerlingen zelfstandig het huiswerk te structureren en te plannen. De dag is in tweeën verdeeld: een opdracht- en een plangedeelte. Elke dag maken ze een onderdeel van het huiswerk. Ze werken met twee kleuren markeerstiften.
Rood/roze: huiswerk moet af zijn.
Groen: huiswerk is klaar voor deze dag.

# SBU duren in principe één lesuur. Tijdens een  SBU krijg je één op één of in kleine groepjes les van één van onze docenten. Deze individuele lessen worden vaak ervaren als een fijne manier om je vakinhoudelijk bij te spijkeren. De bijlessen worden gegeven in programma’s van minimaal acht lessen die minimaal één maal per week plaatsvinden.

Tot ziens bij het SBU en het HWU!

dhr. Barnhoorn, docent Nederlands en coördinator SBU/HWU