Huiswerkuur en Studiebegeleidingsuur (HWU en SBU)

 

WIE: dhr. J. C. Barnhoorn, docent Nederlands en geschiedenis en staatsinrichting

WAT: coördinatie studiebegeleidings- en huiswerkuur en docent HWU

WAAR: In een lokaal van de vakdocent of een lokaal van een docent

WANNEER: het huiswerkuur wordt door diverse vakcollega’s op een vaste lesdag in het normale weekrooster van klas 1 en 2 gegeven.

Waarom: we willen je meer structuur, motivatie en ondersteuning geven als je die nodig hebt bij het maken en plannen van jouw huiswerk. Een van de hulpmiddelen voor jou is de 1blik agenda.(zie uitleg bij #HOE)

Daarnaast willen we je bij een aantal vakken studiebegeleidingsuren helpen. Soms heb je behoefte aan extra uitleg over een bepaald vak. Dan is het SBU volgen een prima idee .(zie uitleg bij #HOE)

Hoe: Bij dit lesuur wordt er op diverse manier gewerkt aan het verbeteren van het plannen en maken van het huiswerk.

# In elke 1blikagenda staat een handleiding en een voorbeeldsituatie beschreven. Wanneer ze de handleiding volgt, leren onze leerlingen zelfstandig het huiswerk te structureren en te plannen. De dagindeling is in tweeën verdeeld: een opdracht- en een plangedeelte. Elke dag maken ze een onderdeel van het huiswerk. Ze werken met twee kleuren markeerstiften
Rood/roze: Huiswerk moet af zijn.
Groen: Huiswerk is klaar voor deze dag.
 

# SBU duren in principe één lesuur. Tijdens een  SBU krijg je één op één of in kleine groepjes les van een van onze docenten. Deze individuele lessen worden vaak ervaren als een fijne manier om je vakinhoudelijk bij te spijkeren. De bijlessen worden gegeven in programma’s van minimaal 8 lessen van minimaal één maal per week.

Tot ziens bij het SBU en HWU

dhr. Barnhoorn, docent Nederlands en coördinator SBU/HWU