Kunstklas

Alle leerlingen hebben een talent!

Kinderen zijn verschillend van karakter en in wat ze goed kunnen. Er is altijd wel een eigenschap, die zorgt dat je ergens in uitblinkt. Soms is het vrij duidelijk wat het talent is en soms doet een kind er iets langer over om te zien waar hij/zij goed in is.

Bij het vak Kunst & Cultuur zie ik ook leerlingen, die erg veel plezier in het vak hebben, extra uitdaging aan kunnen en zichzelf willen ontwikkelen. Op een creatieve manier zetten zij hun talent in.

Daarom ga ik dit jaar van start met een pilot van de Kunstklas. Een nieuw project om nog meer Kunst & Cultuur toe te voegen aan Bahûrim. Leerlingen konden zich inschrijven. Er was plaats voor maximaal twaalf leerlingen, zodat zij de aandacht krijgen die ze verdienen. Er waren  veel enthousiaste leerlingen en helaas moest ik ook kinderen en ouders teleurstellen omdat de groep al vol zat. Buiten de reguliere lessen krijgen deze leerlingen in de Kunstklas de gelegenheid extra werkstukken te maken. Zij krijgen diverse werkvormen aangeboden waarbij ze met verschillende technieken en materialen zullen werken.  We zullen zes dinsdagmiddagen gedurende dit schooljaar samen komen met deze klas. In totaal zullen we drie verschillende kunstwerken maken onder mijn begeleiding. Tijdens de reguliere les is er ook nog gelegenheid om hier aan verder te werken. 

De kunstwerken zullen uiteindelijk tentoongesteld worden. Informatie hierover volgt nog!

Ik hoop als docente op veel creatief plezier met de leerlingen in de Kunstklas. We gaan er iets moois van proberen te maken!

Selina Nagtzaam

Docente Kunst & Cultuur, Beeldende Vorming, Culturele Kunstzinnige Vorming / Cultuurcoördinator