Kunstklas

Alle leerlingen hebben een talent! Kinderen zijn verschillend van karakter en in wat ze goed kunnen. Er is altijd wel een eigenschap die zorgt dat je ergens in uitblinkt. Soms is vrij duidelijk wat het talent is en soms doet een kind er iets langer over om te zien waar hij/zij goed in is.  

Bij het vak Kunst & Cultuur zie ik leerlingen die erg veel plezier in het vak hebben, extra uitdaging aankunnen en zichzelf willen ontwikkelen. Zij zetten hun talent op een creatieve manier in. 

Vorig jaar ben ik begonnen met de Kunstklas. Het was een mooi jaar met veel plezier en prachtige resultaten. Ook dit jaar is er een Kunstklas. Dat houdt in dat een groep van veertien andere leerlingen de gelegenheid krijgt vaardigheden te ontwikkelen door extra werkstukken te maken. Er komen diverse werkvormen aan bod waarbij ze met verschillende technieken en materialen aan de slag gaan. De leerlingen zullen gedurende het schooljaar op zes dinsdagmiddagen samenkomen en maken verschillende kunstwerken. Ook tijdens de eigen les is er nog gelegenheid om hieraan verder te werken. Aan het einde worden de kunstwerken geëxposeerd. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik ze graag.   

Selina Nagtzaam

Docente Kunst & Cultuur, Beeldende Vorming, Culturele Kunstzinnige Vorming / Cultuurcoördinator