Ik ben Joyce van Welie en zit in klas 3 havo. Na schooltijd breng ik behoorlijk wat tijd door op de atletiekbaan. Ik sport 4 tot 5 keer per week bij PAC in Rotterdam. Alle onderdelen van de atletiek vind ik leuk om te doen, daarom heb ik gekozen voor  de meerkamp. De meerkamp bestaat uit de onderdelen horden lopen, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, speerwerpen en de 600 meter.
Onlangs heb ik met het NK losse onderdelen meegedaan in het Olympisch stadion in Amsterdam. Ik heb  twee prijzen gewonnen met kogelstoten 1ste plaats en hoogspringen 3de plaats. Daarnaast ben ik met mijn ploeg landelijk kampioen geworden. 
Ik ben niet alleen buiten Nederlands kampioen geworden maar ook binnen. Het NK indoor 2017 heeft plaats gevonden in Apeldoorn en ik deed  mee met Kogelstoten en hoogspringen. Toen werd ik ook 1ste met kogelstoten en 1ste met hoogspringen. In Duitsland heb ik meegedaan aan een internationale wedstrijd en ben ik 1ste geworden met hoogspringen. In september 2016 heb ik meegedaan aan het NK. Met de meerkamp ben ik 2de geworden, bij de zweedse estafette 1ste en bij de 4x600 2de.
Je hebt  ook nationale ranglijsten en allertijden ranglijsten.  De Nationale ranglijst laat de beste atletiek prestatie’s van heel Nederland zien. Allertijden ranglijst zijn de beste atletiek prestaties van Nederland van alle jaren. Met kogelstoten sta ik 1ste  op de nationale ranglijst en 11de op de allertijden lijst en met hoogspringen sta ik 4de op de nationale ranglijst. Mijn doel is natuurlijk om 1ste te worden met het EK en het WK, maar mijn allergrootste doel is om 1ste  te worden op de Olympische spelen met de meerkamp.

11 december 2018 werd Joyce gehuldigt op het stadskantoor in Brielle voor haar sportieve prestaties. Samen me inmiddels oud-leerling Lars Aadriaanse