Kerstmusical Alice in Wonderland

In de afgelopen maanden is er op vrijdagmiddag flink gerepeteerd om de kerstmusical ‘Alice in Wonderland’ op de planken te kunnen brengen. Onder leiding van Sylvia LaVos werden diverse ideeën van de leerlingen in het script geïntegreerd. Al improviserend kwam er een versie van ‘Alice in Wonderland’ tot stand die gesitueerd werd in de jaren zestig. Zo waren de liedjes gebaseerd op nummers van The Beatles. De psychedelische uitwerking werd prachtig verwerkt via animaties op het filmscherm in de achtergrond.

De gehele zaal werd door de 32 spelers als podium gebruikt. De decorstukken waren gemaakt door mevrouw Baars, mevrouw Salij en mevrouw Nagtzaam. Meverouw Clement en mevrouw Lindenbergh waren betrokken bij de repetitiemiddagen, maar zorgden ook voor de aanschaf en de vervaardiging van de prachtige kostuums, het aanschrijven van sponsoren, het verzorgen van maaltijden, het opvangen van gefrustreerde spelers, enzovoorts.

Al die voorbereidingen leverden uiteindelijk een prachtige musical op waarin zo veel gebeurde dat de toeschouwers oren en ogen tekort kwamen. In totaal waren er zes voorstellingen: twee voor de groepen 8 van diverse basisscholen, twee voor familie en belangstellenden, één voor leerjaar 1 en één voor leerjaar 2.

‘Alice in Wonderland’ toont maar weer eens aan dat leerlingen op school meer kunnen bewerkstelligen dan uitsluitend lessen volgen. Het is mooi dat er collega’s bereid zijn om de Theaterklas te leiden en te stimuleren. Na afloop was er bij de spelers dan ook veel waardering voor de inzet van de begeleiders. Klik hier voor de foto's.

Ga terug