Dagje Delft

Donderdag 16 mei was het zover: alle eersteklassers gingen een dagje naar Delft. ’s Morgens om een uur of negen stapten alle brugpiepers samen met een aantal docenten en begeleidsters in de dubbeldeksbus die bij school stond te wachten. De chauffeur begroette de leerlingen enthousiast, ze kenden elkaar inmiddels omdat deze chauffeur de leerlingen ook naar de werkweek in Loon op Zand begeleid heeft.

Na ruim drie kwartier rijden kwamen we aan bij de Technische Universiteit in Delft. Daar konden de kinderen deelnemen aan een activiteit die ze het leukst leek. Er was één groep die ging uitzoeken hoe je DNA in elkaar zit. Ze maakten er een mooie hanger van die ze als ketting konden dragen. Een andere groep was druk met het maken van een maquette. Ze mochten een zelf bedacht huis in elkaar bouwen. De leerlingen van de derde groep maakten bij ‘cool energy’ een autootje waarmee ze door middel van windenergie tegen elkaar konden racen. De laatste groep heeft bij ‘solderen’ een discobroche gemaakt. Met hun neus zaten ze bovenop hun 4 centimeter kleine werkje piepkleine lampjes en verbindingen vast te solderen.

Toen de leerlingen klaar waren mochten ze een kijkje nemen in het museum van het Science Center. Daar konden ze zelf uitvindingen uitproberen.

Vervolgens gingen we met de bus naar de Markt in Delft. Daar gingen we weer in groepjes op pad. We maakten een wandeling door het oude centrum en de leerlingen kregen allerlei vragen die ze konden beantwoorden als ze goed naar het verhaal van hun docent luisterden en op zoek gingen in de omgeving. Na deze culturele wandeling mochten de kinderen zelf nog in groepjes op pad gaan.

Rond half vier was iedereen weer verzameld bij de bus en reden we weer terug naar Brielle.

Ga terug