Kamp leerjaar 1 Loon op Zand

Drie dagen op kamp met 80 personen wordt natuurlijk een dolle boel. Met de bus gingen we naar Loon op Zand. Daar aangekomen wordt eerst gestreden om het beste bed. Na wat heen en weer geschuif kwam het helemaal goed. Vervolgens het terrein verkennen. Het lijkt wel een kinderboerderij met al die kippen, paarden, geiten en zelfs een wallaby.

Na de lunch zijn de kinderen aan de slag gegaan met de teamshirts voor de sportmiddag. De leukste groepsnamen werden gemaakt. Daarna aan de slag. In twee ronden met 5 spelletjes werd er stevig gestreden.Vervolgens kwam de patatboer en in een halfuurtje tijd was iedereen voorzien. ’s Avonds het grote chaosspel, wat zorgde voor een gezellige chaos in en om het kampgebouw. We sloten de avond af met een film.

Na een zeer kort nachtje maakten we ons op voor de Efteling. Met zijn allen op de fiets door de bossen. In de Efteling ging iedereen zijn eigen kant op. De achtbanen werden het doel! Na een dag pretpark weer terug naar het kampgebouw waar het eten al klaar stond. Vervolgens hebben we in het bos water-spons-vuur gespeeld en voor de liefhebbers in het donker ook nog het lichthavenspel. De vuurtorens van Breskens, Vlissingen en Hoek van Holland werden gelukkig gevonden.

De tweede nacht werd er een stuk beter geslapen. De volgende morgen begon de strijd met de koffers. Hoe krijgen we daar alles weer in. Maar ook dat kwam goed en konden we met de bus naar de Oliemeulen. Hier kregen we eerst een les over reptielen en vervolgens een uitleg over spinnen. De kinderen konden zelf rondlopen in het dierenpark en daarna volgde de roofvogelshow. Daarna met de bus naar Tilburg, waar de Mac Donalds zeer populair was.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd kamp!

Ga terug