Paasactiviteiten 2019

Donderdag 18 april stond in het teken van Pasen, anti-pesten, basketbal en tekenen. De klassen 3A en 3B verschenen vroeg op school. Ze volgden eerst een korte paasoverdenking en daarna kregen ze in het multicourt een basketbalclinic van Henk Pieterse. In de clinic besteedt Henk Pieterse ook aandacht aan het onderwerp pesten. Hij is zelf vroeger vaak gepest. Basketbal heeft in zijn leven gezorgd voor een omwenteling. Via zijn sportcarrière heeft hij veel bereikt. Hij neemt de leerlingen mee in een dik uur vrolijke sportbeleving. De leerlingen doen enthousiast mee. Na 3A en 3B zijn 3C en 3D aan de beurt.

Leerjaar 1 vierde eerst in klassenverband Pasen. Via een gezamenlijk gelezen tekst werd het verhaal tot leven gebracht. Een sobere viering maar wel met matses, paasbroden en er was iets te drinken. Aansluitend nam Henk Pieterse leerjaar 1 onder handen.  

Leerjaar 2 arriveerde rond half elf op school. Zij voltooiden eerst hun werkstuk Gent en Ieper en namen aansluitend deel aan de basketbalclinic van Henk Pieterse.

De examenkandidaten tekenen begonnen rond kwart over acht aan sessie 3 van het CSPE tekenen. Ze hebben tijdens drie sessies het thema ‘identiteit’ uitgewerkt. De werkstukken waren rond twaalf uur klaar. Het praktisch gedeelte van het examen tekenen is daarmee afgerond.

Klik hier voor de foto's van de basketbalclinic

Henk Pieterse heeft zelf ook genoten van zijn basketbalclinics op Bahûrim getuige zijn reactie op de website Pest Mij Maar.

Op een prachtige lentedag (18 april) stond mijn prachtige bus al vroeg naast het multi- sportcourt van het PENTA college te Brielle. Grappig trouwens want ik had dat prachtige Velopa veld zelf nog geopend zo’n 5 jaar geleden. De aanvraag kwam binnen en er moest snel gehandeld worden want ze wilden het nog graag voor de paasvakantie. Gelukkig zit TienXTaak niet stil en wist zij samen met mevr. Plooster deze dag in te plannen. Ik had al heel vroeg goede hulp van allemaal lieve mensen, met opbouwen en heerlijke koffie.

Rond de 200 jonge scholieren vanaf groep 1 t/m 3 kwamen langs en werden voor zo’n 5 kwartier met mijn anti-pest campagne geconfronteerd. Het was muisstil op het mooie terrein en er gingen veel handen omhoog bij de vraag over ooit gepest te zijn. Er was zelfs wat interactie met vragen en antwoorden, heel goed.

Daarna natuurlijk vol aan de bak tot en met de laatste groep die daarna allemaal de vakantie periode starten. Ben blij dat ze deze ervaring nog even meekregen om er over na te denken in hun vrije tijd.

Wij danken een ieder die zich voorbeeldig heeft gedragen en geholpen om dit tot een geslaagde dag te maken.

Morgen is het “De dag tegen het Pesten”....we gaan het zien.                                                   

Ga terug