Schoolmaatschappelijk werk

Nu de leerlingen veel thuiszitten, niet meer met vrienden mogen afspreken en veel in de nabijheid van ouders zijn kan dat voor onrust en spanningen over en weer zorgen. Ondanks dat jongeren het niet zo direct uiten vinden veel jongeren dit ook een spannende tijd. Dit kan wel naar buiten komen door bijv. opstandig, kribbig, somber of teruggetrokken gedrag. Heel begrijpelijk maar soms wel even lastig voor beide partijen.

Op de themapagina van de site van het NJI (Nederlands Jeugdinstituut) is veel informatie te vinden voor ouders en jongeren over hoe om te gaan met de huidige situatie nu er allerlei maatregelen zijn genomen. Zie https://www.nji.nl/coronavirus. Hier vindt u rubrieken voor ouders en voor jongeren met daarbij ook aandacht voor hoe om te gaan met spanningen thuis, tips voor een goed gesprek, hoe pak je de tijd thuis aan, wat kun je doen als je je verveelt e.d. Ook vindt u hier contactgegevens van allerlei organisaties die u bij vraagstukken kunt raadplegen.
 
Vanuit Enver, de organisatie van waaruit onze schoolmaatschappelijk werkster werkt, is er de mogelijkheid om dagelijks(anoniem) te chatten met een hulpverlener. Als u of als uw kind een steuntje in de rug kunt gebruiken of als u of uw kind advies wilt kijk dan op www.helpff.nl
 
Verder wordt er op de facebook pagina van How2talk2kids regelmatig een gratis webinar aangeboden waarin onderwerpen aan bod komen als hoe om te gaan met kinderen die heel dag thuis zitten, hoe om te gaan met alle emoties die daarbij komen kijken enz.
 
Onze schoolmaatschappelijk werkster, Wendy van der Hoek, is aankomende weken natuurlijk ook telefonisch bereikbaar. Als u vragen heeft over het welzijn van uw kind of als u het fijn vindt als er iemand even met u meedenkt dat kunt u contact met haar opnemen. Het telefoonnummer staat in de brief die u eerder ontvangen heeft.

Ga terug