Zeven Sloten gespeeld door Wannes Zeegers

Woensdag 25 september zijn de leerlingen van klas 1A, 1B en 1C naar jongerencentrum “Bravo” geweest. Daar hebben ze een voorstelling bijgewoond. Het was een educatief stuk van ongeveer 45 minuten, gevolgd door een korte nabespreking in de vorm van een forum. De voorstelling vond plaats in een verduisterde zaal ter grootte van een klaslokaal. Tijdens de voorstelling zorgde Wannes Zeegers voor de nodige afwisseling, (theater-)effecten als vuur, popmuziek en uiteraard humor.

De voorstelling die hij speelde heet “Zeven Sloten” en gaat over gedrag in het verkeer. Het leerdoel bij de voorstelling was duidelijk: reflectie van het eigen verkeersgedrag. Onze leerlingen zien dat ze zelf invloed kunnen hebben op het ontstaan van veel gevaarlijke verkeerssituaties. Keuzes leren maken, belangrijk in het verkeer (en in het leven).

Humor speelt hierbij een grote rol. De leerlingen ontmoeten bijvoorbeeld Kor Sakov, die heel luchtig doet over zijn alcoholverleden maar wel een kind heeft doodgereden. Actuele grappen in combinatie met een stukje over voetbal en GTST zorgen voor confrontatie, emotie, gelach en reacties uit de zaal.

Ga terug