Laptop in de klas

 

Op Bahûrim maken we veel gebruik van ICT. Onze docenten zijn bedreven in het maken van een ideale mix tussen traditioneel lesgeven en gebruik maken van digitale hulpmiddelen (Blended Learning). Vandaar dat de behoefte naar een device, in ons geval de laptop, is gegroeid. We verwachten dat leerlingen vanaf klas 1 met een laptop naar school komen. U kunt deze zelf als ouder aanschaffen en meegeven, maar u kunt ook gebruik maken van het schoolproject. Het voordeel van het schoolproject is dat er een onderhoud- en servicecontract kan worden afgesloten voor onderhoud en reparatie.

Als u een eigen device wilt meegeven dan moet deze voldoen aan een aantal specifieke eisen:                        
-    Windows 7 of hoger of iOs
-    SSD schijf met een grootte van minimaal 128 GB
-    Maximaal 13 inch. schermdiagonaal
-    Batterijduur volgens opgave fabrikant van minimaal 6 uur
-    Netwerkadapter met 2,4 en 5 ghz ondersteuning                                                                      

Let op: als u geen mogelijkheid heeft om uw kind van een laptop te voorzien, dan is het even welkom. Wij hebben een aantal leenlaptops beschikbaar die kinderen gedurende de schooldag kunnen gebruiken. Deze zijn net zo functioneel. Ze mogen echter niet mee naar huis.

VMware

Op school maken we gebruik van virtuele desktops. Een leerling kan via een softwareprogramma inloggen op zijn bureaublad van school. Zo heeft de leerling de beschikking over alle software die op school wordt gebruikt. Inloggen op de virtuele desktop kan vanaf elke device (behalve chromebook) op elk moment vanaf elke plek waar een internetverbinding is. Binnen de virtuele desktop worden de gegevens en data beschermd. 

Office365

Ook maken we sinds kort gebruik van Office365, gratis voor leerlingen. Zo kunnen ze Office gebruiken en krijgen ze opslagruimte via OneDrive.

Heeft u specifieke vragen over het project, de financiering of het gebruik? Neem dan gerust contact op met de school of stuur een email naar dhr. Weeda (dlg.weeda@penta.nl).