Aanschaf

Als ik zelf een device wil aanschaffen, waar moet deze dan aan voldoen?
Om zo goed mogelijk mee te komen in het onderwijsproces vragen wij om een laptop (geen tablet) van zo’n 11 tot 13 inch, die draait onder Windows en die voorzien is van een SSD schrijf (minimaal 128GB) en zeker zes uur batterijduur heeft bij normaal gebruik. Ook moet de draadloze adapter werkzaam zijn op ons netwerk. 
 
Welk van de twee devices die The Rent Company aanbiedt adviseert de school?
Beide zijn geschikt voor ons onderwijsproces. Het betreft vooral schermgrootte. Deze keuze is aan u en of de leerling. Denk aan meenemen in tas, onderweg, gebruik privé enz.
 
Met wie ga ik een overeenkomst aan als ik de laptop aanschaf (koop of huur)?
U gaat een overeenkomst aan met The Rent Company.
 
Wat is de uiterste datum waarop ik een laptop kan bestellen?
Deze datum verschilt per jaar, informatie hieronder wordt u toegezonden na inschrijving op onze school.
 
Wie is eigenaar van de laptop?
U bent als ouder eigenaar van de laptop.
 
Wat gebeurt er als de leerling tussentijds de school verlaat?
Dan kunt u ervoor kiezen het contract aan te houden. Mocht u dat niet willen dan vervalt het huurcontract met opzegtermijn van één maand. De borg van 50 euro wordt ingehouden ten behoeve van herplaatsing van de laptop.
 
Financieel kan ik de aanschaf van de laptop niet dragen, zijn er regelingen?
Ja, die zijn er. Neem hiervoor contact op met de school (dlg.weeda@penta.nl)
 
U kunt mij als ouder niet verplichten een laptop aan te laten schaffen.
Dat klopt helemaal. We zien dat de meeste ouders wel een laptop aanschaffen of meegeven, maar als er principiële of financiële redenen zijn om dat niet te doen, dan hebben we laptops op school die gedurende de schooldag gebruikt kunnen worden. Uw zoon/dochter is te allen tijde welkom.
 
Waarom wordt er niet gekozen voor Chromebooks?
Chromebooks zijn uitstekend te gebruiken voor internetapplicaties. Wij willen ook officiële toetsen kunnen afnemen op de laptops, dat is niet mogelijk op Chromebooks. Apple laptops werken niet altijd goed samen met de Microsoft omgeving, daarbij zijn het dure laptops en de ervaring is dat ze door het reizen en gebruik in een school snel kapot gaan.
 
Ik ben zelf technisch genoeg om de laptop draaiende te houden en goed verzekerd. Liever betaal ik dus niet voor onderhoud en service, kan dat?
Ja, dat kan zeker. Als u een goede laptop thuis heeft dan is het zonde die niet te gebruiken.