Laptop in de klas


Op Penta Bahûrim maken we veel gebruik van ICT. Onze docenten zijn bedreven in het maken van een ideale mix tussen traditioneel lesgeven en gebruik maken van digitale hulpmiddelen (Blended Learning). Vandaar dat de behoefte naar een device, in ons geval de laptop, is gegroeid. We verwachten dat leerlingen vanaf klas 1 met een laptop naar school komen. Daar zijn drie opties voor:

- U kunt deze zelf als ouder aanschaffen en meegeven, let hierbij op de onderstaande voorwaarden.

- U kunt ook gebruik maken van het schoolproject. Het voordeel van het schoolproject is dat er een onderhoud- en servicecontract kan worden afgesloten voor onderhoud en reparatie. Onderaan deze pagina tref u meer informatie over de laptops van het schoolproject.
Meer vragen? klik hier.

- Als uw financiën het niet toelaten een laptop te verzorgen, neem dan contact op met dlg.weeda@penta.nl om hier een oplossing voor te bedenken.

Als u een eigen device wilt meegeven dan moet deze voldoen aan een aantal specifieke eisen:                        
-    Draaiend op Windows 10 (het gebruik van Chromebook of Apple wordt afgeraden)
-    SSD-schijf met een grootte van minimaal 128 GB
-    Maximaal 13 inch schermdiagonaal.
-    Batterijduur volgens opgave fabrikant van minimaal 6 uur
-    Netwerkadapter met ondersteuning voor 2,4 en 5 ghz.

Het is niet nodig aanvullende software te kopen. Elke leerling krijgt bij ons een volledige versie van Office (Office365).                                         

Let op: als u geen mogelijkheid heeft om uw kind van een laptop te voorzien, dan is het even welkom. Wij hebben een aantal leenlaptops beschikbaar die kinderen gedurende de schooldag kunnen gebruiken. Deze zijn net zo functioneel. Ze mogen echter niet mee naar huis.

Heeft u specifieke vragen over het project, de financiering of het gebruik?

Neem dan gerust contact op met de school of stuur een email naar dhr. Weeda (dlg.weeda@penta.nl).