Talentlessen

 

Elke donderdagmiddag krijgen alle brugklasleerlingen praktijklessen. Dit zijn de talentlessen.

Om de leerlingen een goede keus te laten maken krijgen voor een talentklas krijgen ze de eerste maanden elke talentles als kennismaking. In december maken zij een keuze voor 1 van de talentklassen en gaan ze drie maanden intensief met het vak van hun keuze aan de slag.
Dit leidt tot een expositie, een theaterstuk, een maaltijd etc. Daarna maakt iedereen opnieuw een keuze voor drie maanden. 

De talentklassen zijn:

  1. Groen & Duurzaam: deze les gaat over het milieu, gezonde voeding, groente verbouwen in onze kas en koken met biologische producten, dier- en plantkunde. Kortom, de praktische kant van biologie.

  2. Kunst Extra: voor de creatieve leerlingen die meer willen dan alleen tekenen als basisvak.

  3. Theater:  onder leiding van een theaterdocent van Jeugdtheater Hofplein werk je samen  aan een theaterpresentatie. Bahûrim heeft een lange traditie in het maken van kerstmusicals. Daarom willen we dat alle leerlingen met theater aanraking komen. Het is voor sommige leerlingen een veilige plek om zich te uiten en vrienden te maken.

  4. Techniek: is voorloper van Nask (natuur- en scheikunde) in klas 2. Solderen en drones maken vormen een onderdeel van het programma.

  5. Sport: leerlingen gaan aan de slag met onderdelen die tijdens de LO lessen niet aan bod komen of gaan op een hoger niveau aan het werk met bekende sporten.

In maart gaan de leerlingen gaan naar Diergaarde Blijdorp en krijgen ze per talentklas een opdracht waarmee ze aan de slag gaan. Bijvoorbeeld de techniek achter het aquarium of het bestuderen van dierenbewegingen.

Ook kunnen de leerlingen de eerste periode vanaf januari aansluiten bij de Sportklas die de 4,5 km marathon in Rotterdam gaat lopen en hiervoor o.l.v de gymdocent gaat trainen.

Uiteindelijk komt er een beoordeling in de vorm van een certificaat.

Hieronder zie je een uitgebreide uitleg over de verschillende talentklassen.

In klas 2 krijgen de leerlingen de keuze tussen Frans en Science. Beide vakken gaan door op de vakken die de leerlingen al in klas 1 gehad hebben. Daarnaast kan elke leerling van Bahûrim mee doen aan de sportklas die voorbereid op de Rotterdam marathon.