Schakelklas

 Penta Bahûrim en STC Brielle zijn gestart met een laagdrempelige schakelklas om het werken in de techniek onder de aandacht te brengen van de bovenbouwleerlingen. De werving is gestart onder de leerlingen in leerjaar 2.

Steeds minder leerlingen kiezen voor de technische vakken en beroepen. Binnen het voortgezet onderwijs is dit te merken aan de terugloop binnen de vakken natuurkunde en scheikunde. Op het STC, de opleider in het mbo op het gebied van scheepvaart, transport, logistiek en de procesindustrie, ziet men de leerlingenstroom elk jaar minder worden. Het aantal banen in de energiesector groeit echter enorm. Dat vraagt om actie, vonden de schoolleiders van Penta Bahûrim en STC Brielle, want zeker in de regio Voorne Putten zijn legio banen met een goed toekomstperspectief beschikbaar.

De twee onderwijsinstellingen hebben daarom een schakelklas in het leven geroepen. Vanuit de gedachte van belevenisvol onderwijs gaan de leerlingen vanaf leerjaar 3 tot halverwege leerjaar 4 voor een blokuur per week naar het STC om vooral op praktische wijze kennis te maken met proces- en maintenancetechniek en duurzame energievormen. De klas is laagdrempelig: wie zich aanmeldt krijgt niet te maken met huiswerk of toetsen. De schakelklas is toegankelijk voor elke leerling uit klas 2 die ervoor gemotiveerd is. Wel is het aantal plekken beperkt.
Penta Bahûrim en STC Brielle liggen op twee minuten loopafstand van elkaar. Daardoor is deze samenwerking tussen voortgezet onderwijs en mbo goed te realiseren. Het begin van een mooie ontwikkeling naar onderwijs anders inrichten!

Bekijk hier de folder