Opleiden in de school


Penta Bahûrim wil graag een lerende school zijn: een school waarin iedereen zich blijft ontwikkelen, zowel leerlingen, personeel als studenten.

Voor de laatste groep heeft de school zich ontwikkeld tot opleidingsschool. Penta Bahûrim maakt deel uit van het samenwerkingsverband Opleidingsschool Rijnmond: 35 scholen voor voortgezet onderwijs en drie partners: de lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam, ICLON (Leiden) en SEC (Delft).

Deze samenwerking heeft ons het Keurmerk Opleidingsscholen opgeleverd en krijgt steeds meer vorm. Dit is o.a. zichtbaar in het traject “Samen Opleiden” voor studenten die werken en leren combineren. Veertig procent van hun opleiding genieten zij in de school. Ook dit jaar zijn er studenten actief op Penta Bahûrim. Ieder jaar leidt Penta Bahûrim studenten op voor een tweedegraads bevoegdheid.

Aangesloten bij opleidingsschool RPO Rijnmond
Om een (groot) lerarentekort te voorkomen én om een bijdrage te leveren aan de opleiding van goede leraren is Bahûrim (c.q. Scholengroep Penta) aangesloten bij RPO Rijnmond. Dit staat voor Regionaal samenwerken voor het Professionaliseren en Opleiden van leraren in de regio Rijnmond. RPO Rijnmond is een opleidingsschool voor eerste- en tweedegraadsleraren die ook professionaliseringsmogelijkheden biedt voor ervaren leraren en schoolleiders. Onze school biedt dus studenten een goede opleidingsplaats in de praktijk.

Binnen RPO Rijnmond werken negen schoolbesturen (35 schoollocaties) en drie lerarenopleidingen samen. Het domein van RPO Rijnmond strekt zich uit van Vlaardingen tot Spijkenisse en van Middelharnis tot Dordrecht (zonder de stad Rotterdam). Op de 35 schoollocaties wordt onderwijs van praktijkonderwijs tot en met middelbaar beroepsonderwijs (inclusief ‘groen onderwijs’) verzorgd. 

Het motto van RPO Rijnmond is ‘Leren van de leraar, leren door de leraar’. 

De lerarenopleidingen waarmee RPO Rijnmond samenwerkt zijn:

de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam
de universitaire lerarenopleiding ICLON (Leiden)
de universitaire lerarenopleiding SEC (Delft)

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Mverouw M. Aantjes
schoolopleider Penta Bahûrim