Breinbrekerkampioenen

Al bijna vier jaar zetten we op Bahûrim de maandelijkse prijsvraag ‘Breinbreker(s)’ uit. Meestal is de Breinbreker een uitdagend raadsel dat je kunt oplossen door te puzzelen en/of goed logisch na te denken. Leerlingen van de school kunnen hieraan helemaal vrijwillig en vrijblijvend meedoen en een klein prijsje met oorkonde winnen.

Afgelopen week deed zich een bijzondere gebeurtenis voor. Twee leerlingen uit klas 3D (Marieke en Roos), die Bahûrim na dit schooljaar gaan verlaten om hun schoolloopbaan elders voort te zetten, hebben in de afgelopen drie jaar aan alle Breinbrekers (27 stuks) deelgenomen en ook nog eens met succes opgelost (heel af en toe met een extra aanwijzing). Daarom mogen zij zich voortaan Breinbrekerkampioen van Bahûrim noemen.

Hopelijk komen er de komende jaren nieuwe Breinbrekerkampioenen bij. Het allerbelangrijkste is meedoen en inzet tonen, de juiste oplossing komt op de tweede plaats. Dat blijkt wel uit het feit dat dhr. Van Bokkem meestal wel bereid is een stiekeme hint te geven, als je erom vraagt. In de mediatheek liggen iedere maand kopietjes van de nieuwste opdracht. Ook leuk om samen met je klasgenoten of familieleden te doen.

Breinbrekerkampioenen

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht