Fietsverlichtingsactie: foto's op leerlingenportaal

Het team van Bahûrim vindt het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Foto's van deze geslaagde actie staan op ons leerlingenportaal.

Elk dag fietsen duizenden kinderen naar school. Goede fietsverlichting en een veilige fiets zijn enorm belangrijk. Want met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Toch vervangt 4 op de 10 fietsers hun kapotte fietslamp niet direct. Daarom organiseert PENTA Bahûrim de Fietsverlichtingsactie. (in combinatie met andere veiligheidsaspecten van de schoolfiets)

Het team van Bahûrim vindt het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Helemaal nu de dagen weer korter worden.

 

Goed verlicht op pad

Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Maar wanneer ben je goed zichtbaar?

Verlichting:

  • Een fiets heeft wit of geel licht aan de voorkant en rood licht aan de achterkant.
  • De lampen zitten vast aan de fiets. Losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam aan kleding of een tas vastzitten. Dus niet op het hoofd, armen of benen.
  • Lampen zijn goed zichtbaar, de voorlamp schijnt recht voor je op de grond.

Is dit niet in orde? Dan is de boete € 55,-

 

Reflectoren:

  • Achterop de fiets zit een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord.
  • De pedalen hebben aan de voor- en achterkant gele reflectoren.
  • De banden of velgen hebben een witte of gele reflecterende band.

Is dit niet in orde? Dan is de boete is € 35,-

 

 

Dhr Oosterman of diens vervanger, dhr Vlendre en dhr Barnhoorn gaan op 6 oktober aan de slag om o.a. de verlichting te controleren en eventueel te repareren. We proberen ieder jaar ook de politie erbij te betrekken, zij sturen vaak twee agenten langs voor een stukje controle en contact.

Zo gaan onze leerlingen met een goede fietsverlichting en een veilige fiets op pad. Een groot aantal fietsen is dan al door de ouders gecontroleerd hopen we natuurlijk. Een enkeling moet worden geholpen om zijn of haar fiets weer in goede en veilige staat te brengen.

 

LET OP!

U kunt als ouder een bijdrage blijven leveren door de fiets van uw kind regelmatig bijvoorbeeld een keer per twee weken te controleren op vitale zaken zoals: de bel, de rem, de zadelhoogte, het stuur (stevig vast), de kettingkast en ketting (op spanning) en de verlichting. Ieder jaar zijn er weer fietsen , die niet aan de basis veiligheidseisen voldoen. Zo leggen we met elkaar de basis voor een veilige rit naar school, de rest is aan uw kinderen en onze leerlingen.

Fietsverlichtingsactie: foto's op leerlingenportaal

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht